Kako spakovati kofer za letovanje

Letovanje, zimovanje, nije važno gde, važno da se putuje! I dok se zamišljate kako pijuckate koktele na nekoj plaži, previđate jednu sitnicu. Pakovanje kofera za letovanje, nekima zadovoljstvo, nekima noćna mora.

Postoji nekoliko tipova pakovanja kofera za letovanje:

- osobe koje su toliko uzbuđene što negde putuju da su počele nedelju dana ranije da pakuju kofer, peru stvari koje bi poneli i prave mesta za sve u samo jednom koferu

- osobe koje prave spisak šta će nositi kog dana i u kojoj prilici i po tom sistemu samo to pakuju u svoj prtljag

- osobe koje su se odlučile za first minute ponude ali uvek rade last minute pakovanje. To pakovanje postaje haotično i često dolazi do sloma živaca kada kofer ne može nikakvom silom da se zatvori

- i postoje muškarci koji bez razmišljanja bubnu određenu količinu garderobe u kofer, tik pre nego što krenu na putovanje. Bez mnogo cike, vike i razmišljanja. Bitno da ima dovoljno donjeg veša i čarapa

Kako da vam letovanje 2014. prođe bez stresa oko pakovanja?

Viva travel donosi vam nekoliko provereno dobrih saveta kako ne biste morali da prolazite kroz stres pakovanja pre i pakovanja posle letovanja.

  1. Kao prvo, uvek imajte na umu da ćete na odmoru kupiti nešto, da li za sebe ili za druge, sitnice će dodatno opteretiti sadržaj vašeg kofera te na to obratite pažnju još pre nego što krenete na put.
  2. Razmislite šta sve možete očekivati u hotelu , poput peškira, fena, gelova za tuširanje i šta sve tamo možete kupiti, poput šampona za kosu, kreme za telo itd. Ove stvarčice ne koštaju mnogo ali će vam sasvim sigurno odsustvo dva, tri peškira i po koje flašice ostaviti više mesta za neke druge stvari.
  3. Obavezno spakujte nešto za hladnije vreme, nikad ne znate kada može da zahladni.
  4. Isplanirajte koliko puta planirate u neki izlazak ili na neki izlet. Nemojte nositi deset svečanih kombinacija ako planirate da odmarate dušu po cele dane na plaži ili na bazenu. Verovatno ćete većinu vremena provesti u kupaćem i u japankama. Ukoliko je vaša destinacija brdovita, imajte na umu da posle čitavog dana izležavanja i plivanja nećete imati snage da idete u visokim potpeticama.
  5. Svu garderobu koju možete urolajte, tako ćete dobiti mnogo više na prostoru i neće biti toliko zgužvana kao kada slažete jednu stvar na drugu. Kada otpakujete stvari, zgužvane stavite u kupatilo gde će je para od kupanja ispraviti. Tako ćete uštedetii vreme i mesto za peglu u koferu.
  6. Cipele i patike možete iskoristiti kao skladište za čarape. Šešire kupite tamo ili spakujte neke koji se neće slomiti prilikom transporta.
  7. Najvažnije stvar uvek imajte u ručnom prtljagu. Pasoš, ličnu kartu, ključeve i novac. Cibzar od ručne torbe uvek držite ispred sebe.

Postoji još toliko saveta ali onaj najvažniji je da dobro razmislite šta vam je zaista neophodno i od čega možete da se odvojite tih desetak dana. Bitno je, na kraju krajeva, da vaše letovanje u 2014 godini bude upamćeno po dobrom odmoru i provodu, a ne po problemima sa koferima.